Upplev Gotlands natur på Cykel

Gotland är av tradition cykelön framför alla andra, otaliga är de som upplevt Gotländsk cykelsemester med tandemcykel och cykelkärra i sin barndom.

Även om vi numera vill bo i bekväma stugor vid havet istället för på luftmadrass i ett tält så finns det inget bättre sätt att uppleva öns säregna natur än att rulla fram i cykelsadeln, På cykeln når ni fram på små körvägar och stigar som är omöjliga att komma åt med bil, Ni har möjlighet att upptäcka ensliga stränder för bad och grillning i solnedgången.

På cykeln hör man fåglars sång och känner doften av Gotlands alla vilda blommor och örter. Filehajdar/Hejnum Hällar är södra Sveriges största sammanhängande naturområde klassat som riksintresse för rörligt friluftsliv, ett obebyggt naturområde fullt med orkidéer och säregna naturtyper sammanbundet av flertalet naturreservat och natura 2000 områden. 

Filehajdar/Hejnum hällar ligger bara några kilometer utanför Slite samhälle och är ett fantastiskt naturrum för cykling och vandring, flera entréer finns till området, men enklast når man det via Slite Golklubb.