Cykling/MTB

Gotland är som gjort för cykling och naturen runt Slite är inget undantag. Här kan vi erbjuda allt ifrån lätt familjecykling längs kusten på fina små grusvägar till snabb landsvägscykling på lågtrafikerade vägar och utmanande terräng för mountainbike-entusiaster. I vårt Sportcenter finns alla möjliga cyklar med tillbehör att hyra, där kan du också få tips om cykelturer som passar just dig och dina önskemål.

Leder

Vi använder Trailforks för att kartera och dokumentera stigarna här på Gotland. Det är en levande karta som uppdateras varje dag. Stigarna är graderade liksom en skidbacke där grön led kan cyklas av alla och med en vanlig tålig cykel. Blå blir mer tajt stig och kräver lite mer kondis och cykel. Röd och svart är tuffa stigar för dig som verkligen vill träna eller söker utmaningar. Vi lägger till nya stigar så fort vi hunnit cykla igenom dom. Stigarna dokumenteras med bilder, sevärdheter och vi rapporterar kontinuerligt skicket på stigen.

Se stigarna här på Trailforks

Pumptrack

Vi har byggt en 40x30 meter stor belyst pumptrack. Här tränar du upp din teknik, blir starkare i länd, lår och rumpa samt lär dig hoppa dubbelhopp. Kul och nyttigt för stora som små! 

Se pumptrack på Trailforks

Cykelverkstad med butik och uthyrning

Strul med cykeln? Eller vill du passa på att göra en service när du är på besök? Vi har en fullt utrustad cykelverkstad som kan hjälpa dig med allt du kan tänkas behöva, från en enkel justering till dämparservice eller uppgraderingar. Kom in till butiken, ring eller maila för att boka din service.

Cykelbutiken har ett brett sortiment av kläder hjälmar tillbehör och reservdelar.

Vi hyr ut hardtails och heldämpande mountainbikes i alla storlekar för barn och vuxna. Racercyklar för träning på landsväg och Electra beach cruisers för att cruisa ner på byn.

Verkstaden ligger vid Slite Camping på Strandvägen 14 i Slite.

Öppettider

Juni-juli-augusti öppet alla dagar 8-18

Övriga tid ring för öppettider

 

Projekt Gotland Bike Park